Wie ben ik en hoe werk ik

Mijn naam is Aafke. Ik ben Mystica, Energetisch Therapeut, Sjamaniste, Spiritueel Werker, Tai Chi Leraar. Ik leef mijn leven vanuit afstemming met Het Grotere Geheel. Sommigen noemen het de Kosmos, anderen Pachamama, Grote Geest, de bron, Moeder Aarde, Goddelijke Energie. Er zijn vele benamingen voor. En tegelijk is iedereen het zelf. Het is niet alleen buiten ons, het is ook in ons. Zo binnen zo buiten.

Zie het als de ZonneBloem met haar duizenden pitjes, alles perfect aansluitend, perfect van vorm en van een betoverende schoonheid als je er echt aandacht aan schenkt en je verbaast over de kracht en wijsheid van de natuur. Die Zonnebloem hoeft er helemaal niet over na te denken en groeit haar Volle Potentie. Ze is Totaal Aanwezig.

Wij mogen ook totaal aanwezig zijn en (gaan) leven vanuit de Verbinding met onze Ware Potentie, Onze Ziel, Ons Innerlijk Licht, wie we daadwerkelijk zijn, misschien deels verborgen onder onze patronen/onze eigen gemaakte ideeën en overtuigingen vanuit overlev(er)ing.

Hoe ga ik te werk

Ik creëer een onvoorwaardelijke ruimte van waaruit jouw ontdekkingsreis zich verder kan tonen. Daarnaast reik ik je praktische tips aan vanuit de afstemming. Deze kan je eenvoudig toepassen in je dagelijks leven. Daarnaast zijn er vaak delen die energetisch worden opgeschoont. Ieder heeft al deze wijsheid in zich en kan het zich gewaar worden vanuit de verbinding met zichzelf en de kosmos. Ik mag je op weg helpen zodat je het zelf gewaar kunt worden. Ik heb jouw waarheid niet in pacht: deze mag je zelf verder gaan ontdekken. Ontdek wat voor jou werkt en wat jij daar bij nodig hebt.

Ook ik heb mensen nodig die mij door spiegeling wakker houden en bewust maken. Door vele jaren van training en bewust Zijn kan ik steeds weer opnieuw bewust voelen wat mijn emoties, lichamelijke reacties, gewoontes en patronen me te zeggen hebben, waar het vandaan komt. Bewustwording zorgt er voor dat je de mogelijkheid hebt jezelf te bevrijden van je blokkades, je Ware Potentie kunt leven en kunt leven vanuit je Hart, Kracht en Licht.

Ik ben op mijn levensweg regelmatig tegen mezelf en het leven aangelopen. Altijd ben ik naar binnen gegaan om antwoorden te vinden op mijn vragen. Iedere keer opnieuw. En iedere keer ging ik weer een laag dieper in mijzelf en tegelijk dieper in de verbinding met de kosmos. De antwoorden dienden zich altijd weer aan. Soms snel, soms jaren later. Soms in mij zelf en andere keren als tekenen vanuit de natuur, vanuit de reactie van mensen, vanuit dingen die me opvielen en waar ik tegenaan liep. Er zijn vele vormen waarop je inzichten kunt verkrijgen, als je ze maar op merkt en er voor open staat om ze te zien en om te willen leren. Ik heb mijn hele leven al een enorme drive om mijzelf, het leven en de kosmos te willen begrijpen en doorgronden. Van jongs af aan ben ik veel bezig met contemplatie en zelf-/inzichten verkrijgen. Ik ervaar het als een leerzame en oneindige weg. Lang niet altijd makkelijk, maar ik voel me erg dankbaar.

Door mijn ervaringen te mogen doorgeven, anderen zichzelf in hun kracht te zien zetten en weer opnieuw vanuit hun kracht, hun hart en hun licht te zien leven, zie ik mijn zielsmissie werkelijkheid worden. Dit is waarom ik hier ben. Dit te kunnen doen maakt mij Zielsgelukkig en Intens Dankbaar.

Nog meer praktische ervaringen op mijn pad…

In 2007 kwamen de Tai Chi en het leraarschap op mijn pad. Ik heb jarenlang getraind bij Rudy van Cuijk, Art of Chi. De Tai Chi heeft me niet meer losgelaten.

Tai Chi & VITT gaan vloeiend samen. Ik ben in 2015 aan de Energieweek bij de Leonardushoeve begonnen en daarna doorgestroomd naar de VITT-therapeutenopleiding.

Waar gaat het leven voor mij over

Voor mij gaat het leven over om vanuit liefde de verbinding met mezelf (mijn lichaam, mijn ziel, mijn ego, mijn spiritueel Wezen) en de goddelijke energie aan te gaan en vanuit liefde en mededogen de verbinding met iedereen om me heen aan te gaan. Alle weerstand die ik onderweg ervaar heeft mij iets te vertellen en te leren. Wanneer ik deze lessen aan ga heel ik mezelf: hiermee bedoel ik dat ik voor mijzelf als doel heb, als zielsmissie heb, mezelf te ontdoen van alles in mijzelf wat mij ervan weerhoudt om mijn hele Zijn te mogen leven vanuit wie ik in Wezen ben. Puur vanuit mijn hart en in alle eerlijkheid. En in alle eerlijkheid betekent dus ook mezelf aan te kijken in de stukken die ik liever uit de weg ga, aspecten die ik niet fijn vindt aan mezelf of die (zeer) pijnlijk zijn maar die toch ook gezien willen worden en onderdeel mogen zijn van wie ik ben.

Vanuit de verbinding met onszelf worden we gewaar.
Door gewaarwording geven we onszelf een keuze.
Ons lichaam heeft alle wijsheid in zich.
Leven vanuit verbinding.