VITT-therapie

Alle wijsheid is al in jou aanwezig

Een klacht (lichamelijke pijn, stress, patroon waar je tegenaan loopt, ontevreden gevoel, herhaling van steeds hetzelfde wat op je pad komt, etc.) is een signaal dat je als mens niet meer (helemaal) in overeenstemming leeft met dat wat wezenlijk op jouw pad ligt. Door contact te maken met de essentie van de klacht word je je bewust van de betekenis (en de waarde) van het signaal. Ook kan helder worden welke stap van je wordt gevraagd.

VITT staat voor Visscher Integrale Transformatie Techniek, ontwikkeld op de Leonardushoeve, in Belfeld, Nederland. Dhr. Visscher is inspirator van VITT. Integraal staat voor de aanpak die doorwerkt op alle levensgebieden. In ons menszijn komen verschillende energieën samen: de energieën die gekoppeld zijn aan ons fysieke lichaam en die van ons onstoffelijk lichaam, oftewel onze ziel. Integraal betekent ook dat het om de onderlinge samenhang van dit alles gaat. Transformatie is het sleutelwoord. Het is mogelijk om lichamelijk, emotioneel en mentaal te herstellen (te helen) door het oude los te laten en ruimte te maken voor iets Wezenlijks nieuws. Techniek is wat breder dan het woord ‘therapie’. Het gaat om een manier van werken die te leren en over te dragen is.

In essentie is VITT werken met energie. Alles is energie. In ons menszijn komen verschillende energieën samen: de energieën die gekoppeld zijn aan ons lichaam, mentale processen (bewust en onbewust), de energie van onze ziel en de energie van ons Wezen Als Geheel, onze Spirituele Totaliteit. Ik ervaar de mens als een Bezield en Spiritueel Wezen. We komen hier op aarde om iets te leren, om ervaringen op te doen, om te groeien. In alles wat we meemaken is een ervaring, een les verscholen. Soms heel duidelijk, soms lastig te ontdekken. Ieder mens is niet alleen uniek in wie hij is, maar ook in het pad dat hij aflegt en de (volgorde van) de lessen die hij mag leren.

Als je als mens in contact bent met je ziel, dan zijn de dingen die je op je pad tegenkomt misschien niet altijd makkelijk, maar je kunt er wel de zin van ervaren. Zonder het contact met je bezieling lijken veel zaken pijnlijk, zinloos of problematisch.

Alle wijsheid is al in je aanwezig, je hoeft het je alleen gewaar te worden.

Vanuit mijn levenservaringen (die bestaat uit veel zelfonderzoek, zelfstudie, contemplatie, opleiding tot VITT therapeut, 10 jaar in de leer geweest bij Sifu Rudy van Cuijk bij Art of Chi tot Tai Chi docent, en Derwisj Danser kan ik je ondersteunen en op weg helpen, opdat jij je eigen wijsheid nog verder gewaar wordt.


Voor een consult kun je een afspraak met mij maken, telefonische vervolgafspraken zijn in overleg mogelijk. Mocht je behoefte hebben aan een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek (maximaal 20 minuten) dan kan je mij een mailtje sturen of bellen. Mijn praktijkruimte is in de Proeflokalen, Vispoortplein 16 te Zutphen. De kosten zijn 70 euro per uur. De duur van het consult is afhankelijk van je vraag en wat zich aandient. Mocht je minder financiële middelen hebben dan kunnen we in overleg een prijs bepalen die voor ons beiden klopt.

De consulten worden niet vergoed door zorgverzekeraars.